Afmeren in de sluis kunt u ook.

Gepubliceerd op 5 juli 2019 om 17:56

Afmeren in de sluis kunt u ook.


Tip 1: Hang vooraf de stootwillen op.


Tip 2: Beleg aan zowel BB als SB landvasten op de voor en achter kikker


Tip 3: Neem ze dubbel mee naar het middenschip.


Tip 4: Enkel groen, maak vaart richting sluis.


Tip 5: houd vaart, bij het invaren en vaar zover mogelijk naar voren door, niets erger dan jachten die direct de eerste de beste bolder pakken. Daaraan herkend men de begeinneling of onervaren zeilers meestal.


Tip 6: Heb je een links draaiende schroef, probeer dan aan SB af te meren. Heb je een rechts draaiende schroef, probeer dan aan BB af te meren. Ook afmeren aan de lage wal, de kant waar de wind heen waait is meestal eenvoudig.


Tip 7: Vaar op circa een halve meter uit de kant. Meld aan een van de bemanningsleden welke bolder je wilt hebben om de achterlijn om te leggen. Doordat de landvast in het midden van de boot ligt, kan deze eenvoudig om de bolder gelegd worden. gooi de boot in de achteruit, de kont trekt naar de kant en leg de voorlijn vast. Haal de lijnen van de vrije kikkers op de boot zodat er eventueel iemand bij je kan aanmeren.


Tip 8: Blijf altijd rustig, respecteer uw bemanningsleden als schipper en ga zeker niet met zes man aan de kant staan waar u mee wilt afmeren, dan komt het altijd goed.

Tip 9: Ruim eventueel overtollige lijnen op en doe dan pas de motor uit. De motoren moeten eerst afkoelen, U doet toch ook een Coolling Down als u hebt gesport.Deze truc bespaart u veel kosten aan de motor en voorkomt de bewuste zwarte spiegel. Heeft u al last van een zwarte spiegel, lees dan een van de volgende blogs die nog komen hoe u dat kunt oplossen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.